Репортерски екип на sputnik.bg извърши цялостна проверка на цените на горивата във Варна, където за първи път преди месеци картелът бе разбит, благодарение на нов играч.

След като Веселин Марешки влезе в бизнеса със свой обект на бул. „Трети март“ цените на дизела и бензина за крайния клиент се сринаха. В понеделник обаче, те паднаха под психологическата граница от 1, 60 за литър дизел. Огромни опашки от автомобили се извиха пред бензиностанцията на Веселин Марешки край „Алати“ от сутринта, когато стана ясно, че А95 се продава за 1,69, дизелът е 1,59, а газта 0,83 за литър. „За 50 лева, напълних 29 литра бензин“, коментира клиент, който не скри радостта си, че е успял да се сдобие с евтиното гориво.

След чакащите имаше и хора от Разград, Добрич, Силистра, видяха репортерите на sputnik.bg. Дали случайно са били в града, дали са пристигнали с цел да заредят резервоарите до дупка от евтиния бензин е без значение. Факт е обаче, че именно Марешки успя да събере най-много клиенти през първия ден на седмицата с ударното сваляне на цените.

  Лукойл отговори официално на Марешки

В ОМВ ВИВА цените също претърпяха крах. За литър А95 клиентите там плащаха по 1,72, а дизелът вървеше за 1,63, но в същото време желаещите да заредят там бяха в пъти по-малко от тези на бул. „Трети март“.

Само на метри от Вива, на отсрещния ъгъл е бензиностанция ШЕЛ, където през вчерашния ден не беше засечена нито един водач на превозно средство, който желае да зареди от там. И с право, защото дизелът на ШЕЛ вървеше по 1,79 за литър, а А95 – 1,88, което е с близо 30 стотинки по-скъпо отколкото в бензиностанцията на Веселин Марешки.

С 12 стотинки беше по-евтин бензина на ЕКО край Дом Младост, а бензина се продаваше за 1,79. Както и в повечето обекти, газта и там беше на цена от 0,83 лв. за литър.

На ОМВ – Автогара липсва табела с цените на горивата

На бензиностанция ОМВ край Автогарата няма табела с цените на горивата, видя репортер на sputnik.bg. Едва ли това е случайно предвид динамиката и тоталната конкуренция, която принуди големите играчи да се съобразяват ежедневно с настроенията, които диктува Веселин Марешки на пазара.

  Веселин Марешки: Кандидатите на ВОЛЯ са сплотен екип от професионалисти

На Лукойл край спирка 8 декември дизелът се продаваше за 1,76, а А95 за 1,87

„Кварталът на богатите“ – Аспарухово

В Лукойл – Аспарухово поставиха рекорд по най-високи цени. И въпреки, че там бяха обявили промоция, оказа се, че А 95 струва 1,87 за литър, а дизелът се продава за 1,96. Газта там струваше 0, 80 лв.