Полиция

Тринадесетгодишно момче е загинало при инцидент на пътя Плевен-Троян, съобщават от областната дирекция на МВР в Ловеч. Произшествието станало снощи около 20.30 ч. на изхода на Ловеч. Превозно средство ударило движещото се пеша момче, което починало на място. Детето се прибирало към дома си в село Хлевене. След удара водачът на автомобила напуснал мястото на произшествието, пише БТА.

Незабавно е сформиран полицейски екип и е извършен оглед на местопроизшествието, при който са открити множество части от осветително тяло, както и букса с кабел за лек автомобил „Мерцедес“.

На отбивка, водеща към работна база на Ветеринарния техникум – Ловеч, служителите на полицията открили лек автомобил „Мерцедес C220“ – собственост и управляван от 27-годишен мъж от село Слатина.

Автомобилът е с увреждания в предната част, с липсващи десни фар, фар за мъгла и мигач, строшено предно панорамно стъкло и др. деформации.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Той е задържан за срок от 24 часа; по случая е образувано досъдебно производство.

  Пожарникари предотвратиха инцидент в Аспарухово с наклонил се стълб

Източник: Dnes.bg