Борисов: Ще обявим кандидата ни за кмет, след като свърши Ретроградният Меркурий

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира кога ще обявят кандидата си за кмет на София.
 
"Ще обявим кандидата ни за кмет, след като свърши Ретроградният Меркурий", така Борисов се обърна към журналисти, преди да влезе в пленарна зала. Това беше единственото, което коментира той.
 
Делян Пеевски, коментира също с едно изречение, че са на финалната права за промените в Конституцията.

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ каза, че съвсем скоро ще обявят своите листи. “Не е имало разпределение и целта е била да се вижда кои са най-добрите кандидати за съответните позиции. Всички градове са важни в момента в България, защото имаме битка за страната ни”, посочи той.

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов посочи, че те са готови отдавна. “От две седмици насам”, уточни той. По отношение на това на какви хора ще разчитат, той поясни “На работещи хора. Крайно време е да имаме работохолици за кмет”, каза Костадинов и добави, че те трябва да са и честни и почтени.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че утре приключват с номинирането на кметове. Тя напомни, че през изминалата седмица са одобрили 138 кандидати и утре ще бъдат приети и останалите. Нинова посочи, че кметовете по места ще имат няколко основни приоритета - “социална политика, комунални услуги, особено внимание към здравеопазване и образование, борба с корупцията“.

Нинова подчерта, че кандидатите им са с добро образование и познания в определена сфера, административна култура, социална чувствителност и добра диалогичност. По отношение на това кой ще бъде основният опонент на партията, тя категорично заяви: “ГЕРБ. Последователно искаме да променим модела на ГЕРБ както на национално, така и на местно равнище”, подчерта тя. Нинова уточни, че на места ще си сътрудничат с ПП-ДБ, защото има места, на които има кандидати издигнати от инициативен комитет и те се подкрепят от повече партии.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар