"Възраждане" бойкотира маските във варненски хипермаркет, стигна се до сблъсъци

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов лично поведе съпартийци в акция, бойкотираща маските във варненски хипермаркет, предаде репортер на Varna24.bg.

Вчера от партията разпространиха покана до варненци да се включат в "разходка без маски на закрити места".

При "разходката" обаче се стигна до сблъсък с клиенти на магазина, които не бяха допускани "маскирани" в обекта от членове на партията. 

Припомняме, че със заповед на РЗИ от 1 август маските станаха задължителни не само в здравните заведения и аптеките, но и във всички обществени места на закрито във Варна – магазини, кина, музеи, както и в градския транспорт.

На пресконференция в морската столица Костадинов се обърна и към контролните органи с апел да не налагат санкции.

"След 2 месеца България ще е друга и ще търсим наказателна отговорност за онези, които провеждат този здравен фашизъм", предупреди Костадинов.

Той обеща съвсем скоро да бъде пусната инструкция как да се обжалват актове за неносене на маски и то без да има нужда от адвокат. В документа ще бъдат посочени членове от Конституцията и международни конвенции, които дават правна основа актът да бъде съборен.

"Три пъти съм бил глобяван и три пъти съм печелил делата в административния съд, преди да стана народен представител. Не бива да се пълни хазната с престъпни пари", посочи Костадинов и декларира, че ако има масирана кампания за санкции, партията ще организира протести.

"Битката със здравния фашизъм ще е първата преди предстоящите предсрочни парламентарни избори. Спечелим ли ги, обществото ще забрави за психозите.

Вотът за "Възраждане" ще е вот за здравия разум, защото ние се борим България да продължи да съществува", каза Костадинов и изрази увереност, че партията ще бъде първа политическа сила в бъдещия парламент.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар