Благомир Коцев обясни защо Коледната украса все още краси Варна

В обществената поръчка за поставянето и допълването на уличната коледна украса във Варна нямало заложени средства за свалянето ѝ.

По думите му извъндоговорното сваляне на украсата би струвало на варненци 130 000 лв.

Градоначалникът заяви, че ситуацията е заварена от предходната власт и се е наложило разкриване на допълнителна обществена поръчка в рамковия договор. Възлагателното писмо вече било факт и предстояло същинското демонтиране.

"Дали умишлено или от некадърност, те са разписали рамков договор с фирмата и не са заложили в него демонтаж на украсата.

Твърде провинциално е за град като Варна да се прави такъв саботаж, затова ще приема, че причината е втората. Истината е, че това е поредният нелеп договор, който сме принудени да изпълняваме – като този със сметоизвозващата фирма, където за 5 години не е предвиден нито един лев за индексация на цените"
, коментира Коцев.

В отговор на питане от съветници Коцев каза още, че за спортната зала във „Владиславово“ има заложени средства в бюджета да се сложи необходимата мрежа за съответните спортове. След гласуването на бюджета ще се определи начинът, по който ще се стопанисва залата – дали ще бъде отдадена под някаква форма или ще е под грижата на общината.

Стана ясно още, че ще има конкурс за главен архитект, но не е ясно точно кога. По думите на кмета е добре да излезе решението на съда, за да не стане така, че да се направи конкурс и да се избере нов главен архитект, а изведнъж старият да бъде върнат на поста му.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар