Турската полиция задържа заподозрян за съпричасност към атентата в Истанбул

Истанбулската полиция е задържала един човек по подозрение за съпричастност към атентата на булевард Истиклял в града. Това съобщи ТВ каналът НТВ, позовавайки се на източник от полицията.

Няма информация за името на задържания, тъй като в страната действа забрана СМИ да разгласяват подробности по водещи се разследвания, информира Дарик.

Генералната прокуратура на Турция е назначила петима прокурори в отдела за борба с тероризма, които ще водят следствието. Засега няма информация да участие на някоя терористична организация в атентата.

Няма пострадали български граждани по първоначална информация при атентата на оживената търговска улица в Истанбул, съобщиха по-рано днес от Министерството на външите работи, като уточниха, че до този момент няма информация от нашите консулски служби в Турция.

По последни данни четирима души са загинали и 36 са ранени, като състоянието на трима е тежко. Според информациите атентаторът-камикадзе се е самовзривил до полицейско управление на главната търговска улица Истиклял в европейската част на Истанбул.
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар