Общински автомобил

Шофьор е заснел с видеорегистратора си как автомобил на Община Варна кара бясно и рисково по Аспарухов мост и сече пътя на автомобили, като с поведението си създава сериозни предпоставки за ПТП.

Читателят ни изпрати видеото, което е заснел и ни разказа какво се е случило.

Действието се развива в петък, 4.08.2016г., около 11 :50 часа. Движейки се в посока от Центъра на Варна към квартал Аспарухово, общинският автомобил е сякъл пътя на нашия читател, движейки се високорисково и достигайки скорост от 136 км/ч при разрешени 50 км/ч.

Тъкмо преди да поеме по отбивката към квартал Аспарухово, движейки се в лява лента с 92 км/ч, водачът на общинския автомобил сече пътя на намирящия се в дясната лента товарен автомобил, създавайки предпоставка за сериозно ПТП. Ако беше одраскал дори съвсем леко товария автомобил, може би щеше да има и жертви.

Общински автомобил

Общинският автомобил е паркиран на паркинга на район Аспарухово

Защо е абсурдно поведението на такъв водач?

  Вятър "стовари" камион върху полицейска кола в САЩ

Във Варна стават твърде много катастрофи. В деня, в който шофьорът на общинския автомобил демонстрира мутренско поведение и убеждение, че щом работи за Община Варна, закон не го лови, движейки се по Аспарухов мост, във Варна официално са станали 59 катастрофи. В следващите два дни катастрофите са общо 47, а в понеделник (08.09.2016г.) те са 52. Десетки хора загиват всеки ден в катастрофи у нас.

Нормално ли е поведението на шофьора на Община Варна, и още повече – на фона на войната по българските пътища? Вярваме, че  кметът на Варна Иван Портних ще предприеме мерки срещу такива служители.