12 пакета със 192 контрабандни златни накита с общо тегло 1 549 грама откриха в сутиените на три жени митническите служители на митнически пункт Малко Търново. Бижутата са открити при проверката на туристически автобус с български пътници, влизащ от Турция в неделя през нощта. На българския митнически пункт шофьорът и всички пътници са заявили, че не внасят нищо за деклариране. При извършената митническа проверка митническите служители откриват  контрабандните златни изделия в сутиените на три от пътуващите жени в автобуса. Те са български гражданки с адресни регистрации в един и същи град.

От „тайника“ на първата контрабандистка са иззети 4 пакета с 69 гривни, обеци, пръстени, колиета с общо тегло 624 грама. Други 5 пакета със 73 златни накита с тегло 528 грама са открити в сутиена на втората жена в автобуса, а още 3 пакета с общо 50 накита от злато с общо тегло 397 грама са били укрити в сутиена на третата пътничка.

Намереното злато е иззето и предстои да бъде предадено за експертиза. То подлежи на отнемане в полза на държавата. Съставени са три акта по Закона за митниците и Валутния закон.

  Появи се златен Huawei P9 с цена $2160

Срещу едната от нарушителките е образувано досъдебно производство по чл. 242, ал. 1, буква „д“ от Наказателния кодекс, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Бургас, понеже стойността на пренасяното от нея злато е в големи размери.