Златен медал за Villa Yambol Каберне Совиньон Резерва на Световното за вино

Villa Yambol Каберне Совиньон Резерва Вино

Villa Yambol Каберне Совиньон Резерва 2014 на изба „Вила Ямбол“ е единственото българско вино, отличено с Голям златен медал на тазгодишния конкурс Mondial de Bruxelles. Конкурсът е известен като „Световното по вино“ и се проведе във Валядолид, Испания. „Вила Ямбол“ представи изключителни вина, които впечатлиха авторитетното международно жури от енолози, сомелиери и винени експерти. Голям златен медал се присъжда само на най-добрите вина, оценени с над 92 точки. Гроздето за Villa Yambol Каберне Совиньон Резерва 2014 е от Тракийската низина. Голямото отличие е поредното доказателство за потенциала на този винен регион.

„Вила Ямбол“ спечели още три медала на конкурса. Със злато се прибра Kabile Мавруд и Каберне Совиньон 2015, както и Villa Yambol Мерло Резерва 2014, а със сребро наградиха Kabile Розе 2016. Това е второ злато за купажа Kabile Мавруд и Каберне Совиньон като само преди два месеца виното се прибра със злато и от международния винен конкурс Vinalies Internationales, надделявайки над вина в по-висок ценови клас.

  Исус Маринов с 9-то място при халките на финала за Световната купа

„Вила Ямбол“ реализира продуктите си в над 20 страни от 4 континента. През годините се наложи като водещ винен износител с поръчки от САЩ, Германия, Швеция, Дания, Чехия и дори от Кения, Китай, Южна Корея, ОАЕ, Сингапур, Палестина, Малайзия и др. Производителят се гордее с любовта към земята, гроздето и виното, с наследството, на което стъпва, така че да създава вино, добре познато и у нас, и в чужбина. Така днес с гордост „Вила Ямбол“ носи титлата най-старата изба в Южна България.

В общото класиране на Concours Mondial de Bruxelles България е на 7-мо място по брой спечелени медали. На страната ни се присъждат общо 58 медала – 1 голям златен за „Вила Ямбол“, 23 златни, 34 сребърни. Concours Mondial de Bruxelles е единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството. Догодина форумът ще се проведе в Пекин.

  Три напитки за перфектна кожа, които изненадаха дори естетичната медицина

Източник: КРОСС

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар