Рекорд от новозаразени с коронавирус отчете щабът: 48 за денонощие

Рекорд в новозаразените случаи отчита оперативният щаб. 48 души за денонощие са заразени с корорнавируса. От тях 25 са приети в болница.

Генерал Мутафчийски коментира новата статистика: преди седмица имаше много хора по улиците, станахме свидетели как не се спазват правилата и резултата го виждаме сега.

Общо 783 са заразените. 218 от инфектираните се намират в болница, 31 са в интензивни отделения. Вървим стръмно на горе, обясни шефът на оперативния щаб Венцислав Мутафчийски. 37 са вече починалите от COVID-19 българи. Мъж в "Пирогов" на 70 години е починал снощи. Той е бил с хипертония, бил от дълго време в интензивно отделение. 122 са общо излекуваните. 17 са новоизлекуваните пациенти. Общо шест деца са се излекували. Девет нови медицински лица са дали положителни проби. Двама от тях са от "Пирогов", има заразени в Спешна помощ и други болници. 20 души от столичните махали "Филиповци" и "Факултета" са дали положителни проби. Около 200 души ще бъдат изследвани там. Установено е, че контактните хора на първите заразени всъщност са много повече от 150, обясни шефът на столичното РЗИ Данчо Пенчев. От днес и двата квартала са поставени под строга карантина с КПП на вход и изход. Мерките могат да бъдат отхлабени при овладяна епидемия и при достатъчно реанимационни легла, стана ясно от думите на Мутафчийски. А в момента вървим нагоре по кривата. Шефът на оперативния щаб предупреди софиянци да не пътуват в страната, защото София е най-голямото огнище и ще разнесат заразата в страната и ще предизвикат бум на пандемията. Няма да се разреши възобновяването на полетите от Варна до Лондон на нискотарифна авиокомпания. Превозвачът обяви, че ще има три пъти седмично полети от морската ни столица до Лондон, което притесни варненци. Мутафчийски заяви, че днес авиокомпанията ще бъде уведомена, че това няма как да се случи. Върви тестването в Паничерево, което бе поставено под карантина. Там обаче се очакват поне 100 българи да се върнат от Великобритания.

СПЪТНИК винаги горещо е помагал на независимите частни сцени! Защото нашата любов и съпричастност е тяхната единствена субсидия! Да го направим заедно сега! ТУК!
Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар