Масова ваксинация срещу COVID-19 започва в Москва до два месеца

През декември-януари се планира да започне масова ваксинация срещу коронавируса в руската столицата, което ще бъде "окончателната победа над пандемията", заяви кметът на Москва Сергей Собянин, цитиран от руската агенция Интерфакс.
"През ноември Москва планира да получи първите по-големи партиди ваксина срещу коронавирус. През декември-януари ще започнем масово ваксиниране на населението. И това ще бъде окончателната победа над пандемията", написа кметът в своя блог в понеделник, обяснявайки че прекрасно разбира огромната умора на московчани от това, с което трябва да се сблъскат през 2020 г.

"Но да се подценява опасността и освен това да се преструваме, че тя не съществува, не е опция. Днес повече от всякога е необходимо да бъдем максимално открити и честни. Само трезвата оценка на ситуацията ще позволи да се намери правилното решение", каза Собянин. Той отбеляза, че „в крайна сметка не правим избор между добро и лошо“.
"Всички решения са лоши. Трябва да изберем по-малката от двете злини. Но ако днес не се направи нищо, утре ще трябва да се вземат по-строги, порадикални и по-неприятни мерки", предупреди кметът.

"В Москва успяхме да намерим оптимален начин, продължавайки по който можем да защитим уязвимите групи от населението и да поддържаме достатъчно рутинна медицинска помощ, а от друга страна, можем да предотвратим тотално блокиране, което ще причини непоправими щети на икономиката и доходите на хората. Взаимното доверие и съвместните усилия на всички жители на града са основното условие за успех", подчерта кметът на Москва. 


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар