Лекари посочиха как да понижим кръвното без лекарства

Изданието Sabah пише за методите, препоръчани от турските лекари. Лекарите от Турция нарекоха преразглеждането на хранителните навици първа стъпка към намаляване на високото кръвно налягане.

„На първо място, експертите препоръчват да се намали приема на сол, да се въведат богати на протеини храни, както и храни с високо съдържание на калий и флавоноиди в диетата“, информира Сабах.

Експертите също така отбелязват, че съвременните хора консумират твърде много кофеин. Те препоръчват периодично да пиете чайове вместо кафе: например зелен или хибискус хибискус.

Друг начин за понижаване на кръвното налягане без лекарства, е да се развие устойчивост на стрес, да се намали вредното му въздействие върху организма. 

Прекомерното вълнение и безпокойство са свързани с повишено производство на хормони, които увеличават сърдечната честота и свиват кръвоносните съдове. 

Всичко това увеличава риска от съдови увреждания, опасни аномалии в кръвоснабдяването на сърдечния мускул и мозъка. Освен това лекарите заявяват, че не може да се говори за намаляване на кръвното налягане без практикуване на постоянна физическа активност, упражнения.

"Редовната активност - дори само ходенето - е също толкова ефективно, колкото лекарствата за понижаване на кръвното налягане." 

zdrave.to
Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар