Кои са най-мощните врагове на вирусите

Грипът вече постепенно си отива, но остават още куп други вируси, които вероятно ще ни мъчат до пролетта, а може би и след това. Така че вместо да чакаме в аптеката и да заливаме организма си с лекарства, защо да не го предпазим превантивно с няколко много полезни и ефикасни метода и то от природата.

winkДобрият стар чесън

Той има способността да елиминира вредните бактерии, да почиства вирусите от нас и да помага при заболявания на вътрешните органи и дихателните пътища. Понижава кръвното налягане и предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Една скилидка чесън съдържа повече от 400 полезни компонента.

Чесънът е богат на природни антиоксиданти, които унищожават свободните радикали и укрепват имунитета. Чесънът съдържа химичното съединение алицин, богато на органична сяра и е ключов компонент в борбата срещу вредните бактерии. Алицинът се извлича чрез смачкване и нарушаване целостта на скилидката.

А и още от баба и дядо знаем – една скилидка чесън на ден държи далече доктора от дома.

surpriseНевероятната полза на хряна

Хрянът се използва в народната медицина за лечение на кашлица, настинка, бронхит и синузит. Действа като силно средство срещу грип, повишава защитата на организма срещу настинки, укрепва имунната система и се бори срещу респираторни заболявания.

Той е изключително полезен при грип и действа като естествен антибиотик, защото убива патогенните бактерии в организма. Елиминира вируси и бактерии, открити в устата, носа и гърлото.

Доказано е също така, че консумацията на хрян повишава защитните сили на организма срещу болки в гърлото и помага за отварянето на дихателните пътища.

smileyЛюбимият босилек

Той е естествен антибиотик, който предпазва организма от инфекции поради своите дезинфектанти и бактерицидно действие. Съдържа бета каротин, антиоксиданти, както и манган, фосфор, магнезий, желязо, флавоноиди, калций. Също така е богат на витамин А.

Босилекът е ефективен за облекчаване на симптомите на настинка, грип, треска. Поради спазмолитичните си свойства често се използва срещу силна кашлица.

Заедно с ефекта си за облекчаване на кашлица, той се използва при лечение на астма, бронхит, инфекции на синусите. Подобрява кръвообращението, увеличава и оптимизира метаболитните функции на тялото.

http://dariknews.bg


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар