Как да направим водата от чешмата полезна за тялото и здравето?

Мислили ли сте някога за необикновените свойства на такова на пръв поглед просто и широко разпространено вещество като водата? Защо се превърна в люлката на живота на нашата планета и всъщност е нейният синоним, защото там, където няма вода, няма нищо живо?
 

Може ли водата от чешмата да бъде полезна?

Лекарите съветват да пиете два литра вода на ден. Това подобрява храносмилането, помага на организма да детоксикира и да функционира правилно. Но какво става отваряйки крана с вода и виждайки течност със странен цвят, с не особено привлекателна миризма, неволно се питаме: може ли водата изобщо да бъде полезна? Малко вероятно е такава вода да има положителен ефект върху тялото.

Ако всичко е ясно с видимите признаци на "лоша" вода, тогава какво ще кажете за по-фините показатели: киселинност, твърдост, съдържание на минерали, варовик и други? Има начини как безопасно да утолите жаждата си направо от чешмата и да превърне течност, пълна с вредни вещества в чиста вода.
 

Как да направим водата полезна у дома?

Най-доброто решение са филтрите за вода. Има патентовани филтърни системи за пречистване на вода, които надеждно елиминират повечето примеси намиращи се в течността и изливаща се от вашия кран.
Филтрите ефективно пречистват водата, правят я по-полезна и по-вкусна. Най-често се инсталират под мивката, в кухнята. А от крана, който е инсталиран на мивката, се подава вече пречистена вода – омекотена и алкализирана.

Удобно. Бързо. Просто.

Основното нещо е да не забравите своевременно да смените филтърните колони. Това е ключът към максималната ефективност на устройството.
Предлагат се и омекотителни филтърни системи за обратна осмоза. Те  надминават всички останали устройства по качество на пречистване на водата и е в състояние да премахне повече от 98% от примесите, което прави водата вкусна, безопасна и изненадващо здравословна. Благодарение на внимателна комбинация от филтриращи елементи получената вода е почти перфектна. Именно тя е най-подходяща не само за пиене, но и за миене, за приготвяне на ястия и удължава живота на скъпоструващите домакински уреди - бойлери, съдомиялни машини, перални.

Водата е част от нашия живот, а чистата вода е неразделна част от здравето ни. Погрижете се за чиста вода във вашия дом, във вашия апартамент, на работа в офиса и в предприятието. Има много добри решения в областта на системите за пречистване на водата: Диспенсъри за вода за офиса, филтри за пречистване на вода за къщи и апартаменти, системи за алкализирана и омекотена на вода за дома. 
Изберете правилно вашата питейна вода. Когато избирате тази незаменима течност за утоляване на жаждата си, трябва да помните, че вашето здраве и благополучие директно зависи от качеството й. В съвременния свят потребителите имат възможност да избират качеството на питейната вода както в дома си, така и в офиса.

Поставяме знак за равенство между „вода“ и „живот“. Тя е нашето благополучие, нашата енергия и красота, здравето на нашите деца.


Автор: Сътрудник
Напиши коментар