Диоптрични очила и рамки – как да си избера?

Как да изберете очила точно за вашата форма на лицето и как да различите диоптричните очила и рамки с добро качество?
При избора на диоптричните очила за мъже, жени/дами или unisex диоптрични, Вие не избирате просто за да коригирате зрението си, Вие избирате и моден аксесоар.

С нарастващата онлайн индустрия несъмнено се оказа полезно, да може да се закупят очила с рецепта онлайн на изключително достъпни цени с гарантиран произход. Уверете се, че имате размерите на рамката, за да можете да си я изберете сами. И да изберете такава,  която да ви пасва идеално. А за коригиращите зрението стъкла, ще трябва да получите рецепта. Ето и някои съвети и препоръки на офталмолози (очен лекар) в гр. Варна.

Как да прецените какъв тип диоптрични рамки за очила да изберете?
Основната задача е да не нарушавате хармоничните пропорции на лицето, затова избягвайте прекалено масивните очила. По-добре е ширината на рамката да е равна на ширината на лицето или малко по-широка. Уверете се, че горната част на рамката е на една линия с линията на веждите. Изборът на подходящата рамка, може да бъде трудно начинание, но след като направите необходимите измервания, всичко, което трябва да направите е да разгледате онлайн каталог със слънчеви очила и диоптрични рамки и стъкла, и да изберете измежду разнообразието от видове рамки, материали, размери и цветове. В днешно време, много онлайн търговци на диоптрични очила за мъже, диоптрични очила за дами, unisex диоптрични очила, предлагат уникалната опция за виртуално изпробване. Това е възможност, която ви позволява да качите вашата снимка и да изпробвате различни рамки практически на лицето си.

Какви диоптрични стъкла да предпочетете?
За да не се влошава зрението, трябва правилно да подходите към търсенето на диоптрични очила с доказано качество. Освен рамки, трябва да изберете коригиращите стъкла, които ще ви позволят да виждате чисто и ясно. На първо място Ви е нужна рецепта. Преди да закупите очила, трябва да проверите зрението си при офталмолог, който ще напише индивидуална рецепта.

Диоптричните стъкла се предлагат в различни материали (CR-39, поликарбонат, минерално стъкло). Рецептата Ви, ще определи дали имате нужда от лещи за разстояние (късогледство), четене (далекогледство) или бифокални / прогресивни. Някои хора харесват видимите сегменти в подредените бифокали, докато други предпочитат No-Line Progressives, които имат коригиращи зрението невидими сегменти за разстояние, средно ниво/компютър и четене, всички в един обектив. Може също така да се добави оцветяване за слънчеви очила или да се избере от невероятните преходни фотохромни лещи, които променят цвета на слънчевата светлина. Предлагат се и добавки за лещи, които включват UV защита, устойчивост на надраскване и покрития за намаляване на отблясъците.

Всеки има уникална форма на лицето, започвайки от овал, правоъгълник, круша, квадрат и кръг. Правилната оценка за формата на лицето Ви, ще помагне да изберете най-добрите рамки за вас.

През модула за онлайн поръчки в сайта на Оптика Косеви град Варна, често задавани въпроси и службата за обслужване на клиентите, покупката на диоптрични очила за мъже, за жени или unisex диоптрични очила онлайн, става безпроблемно, удобно и бързо. Предлаганите диоптрични очила и рамки са с доказано качество и гарантиран произход от Италия.

Вслушайте се в препоръките за оценка на типът лице, и изберете стилни рамки, за да превличате погледи в тълпата с избора на очила с доказано качество.


Автор: Сътрудник
Напиши коментар