Затворът "Марион" в САЩ
Джонсън и Спрингс теглели порно и вадели кредитни карти на името на надзиратели

Американците Адам Джонсън и Скот Спрингс станаха първите затворници, които си сглобиха тайно компютри на части и гледаха на воля порно зад решетките, съобщи rt.com като цитира gizmodo.

Двамата лежат в затвора със строг режим „Марион“ в щата Охайо. Те работили в цех за утилизация на стари компютри. Така измъкнали частите и успели да сглобят две „почти“ нови машини. Според доклад от инспекцията по затворите в Охайо, компютрите били скрити в тайно отделение над шкафовете в килията им.

По някакъв начин Джонсън и Спрингс успели да прекарат оптичен кабел и да се свържат с мрежата на затвора. И започнали да влизат в интернет през профила на бившият надзирател Рей Кентърбъри.

Проверката сега показва, че освен тегленето на много порно, двамата четяли с интерес обучителни статии за приготвянето на наркотици и взривни устройства.

Джонсън успял да си изкара 5 кредитни карти на името на бившият надзирател. Използвал личните му данни до които се добрал.

  Защо шефът на ФБР препоръчва да покрием уеб камерата на лаптопите си?

Освен порнофилми, те теглии музика и ТВ сериали. Мятали ги на флашки и ги давали на другите арестанти. Изтеглили и много програми за разбиване на пароли. Сега разследващите нищят дали не са влезли в документацията на затвора.

В „Марион“ забелязали още през 2015 година, че трафикът им на интернет е скочил главоломно. Отнело им 2 години да хванат Джонсън и Спирнгс.

Източник: Марица.бг

Редакция и превод Петър ТРИФОНОВ