Затворът "Марион" в САЩ
Джонсън и Спрингс теглели порно и вадели кредитни карти на името на надзиратели

Американците Адам Джонсън и Скот Спрингс станаха първите затворници, които си сглобиха тайно компютри на части и гледаха на воля порно зад решетките, съобщи rt.com като цитира gizmodo.

Двамата лежат в затвора със строг режим „Марион“ в щата Охайо. Те работили в цех за утилизация на стари компютри. Така измъкнали частите и успели да сглобят две „почти“ нови машини. Според доклад от инспекцията по затворите в Охайо, компютрите били скрити в тайно отделение над шкафовете в килията им.

По някакъв начин Джонсън и Спрингс успели да прекарат оптичен кабел и да се свържат с мрежата на затвора. И започнали да влизат в интернет през профила на бившият надзирател Рей Кентърбъри.

Проверката сега показва, че освен тегленето на много порно, двамата четяли с интерес обучителни статии за приготвянето на наркотици и взривни устройства.

Джонсън успял да си изкара 5 кредитни карти на името на бившият надзирател. Използвал личните му данни до които се добрал.

  Държавата и бизнесът ще борят кибер атаките с помощта и на хакери

Освен порнофилми, те теглии музика и ТВ сериали. Мятали ги на флашки и ги давали на другите арестанти. Изтеглили и много програми за разбиване на пароли. Сега разследващите нищят дали не са влезли в документацията на затвора.

В „Марион“ забелязали още през 2015 година, че трафикът им на интернет е скочил главоломно. Отнело им 2 години да хванат Джонсън и Спирнгс.

Източник: Марица.бг

Редакция и превод Петър ТРИФОНОВ