Защо биха дошли извънземните на Земята?

Извънземни

Да си представим, че извънземни наистина дойдат на планетата Земя.

Какво ще представлява първият контакт с тях? Разбира се, че никой не знае това. Учените обаче обичат да предполагат. Според тях взаимодействието с извънземен разум няма да прилича на познатите сюжети от холивудските фантастични филми.

Един от тях гласи, че извънземните искат да изядат хората. Това е пълна измишльотина, казва астробиологът Луис Дартнел. Очевидно е, че извънземният живот ще се отличава от нас съществено. Например може да имат по осем крака. Поради това „чужденците“ няма да са способни да усвояват земните аминокиселини, предава TACC, цитирани от Profit.bg и  dunavmost.bg.

По същата причина доста трудно ще бъде землянка да забременее от извънземно. Човекът не е способен да се кръстоса с шимпанзе, та камо ли с вид от друга планета.

Освен това надали извънземните ще искат природните ресурси на Земята, успокоява Дартнел. За да се добият полезни изкопаеми, трябва да се копае надълбоко. Доста по-лесно е да се използват скъпите метали в астероидите.

  Похищават ли ни извънземни?

Колкото до водата, на спътник, като Юпитер, има къде-къде повече.

Дартнел смята, че основната причина, поради която извънземните може да пожелаят да дойдат на Земята, е от чисто любопитство. Изследователят е убеден, че човекът би бил интересен за другите видове във вселената.

Затова логично той предполага, че който стигне до нашата планета, ще бъде извънземен изследовател.

Според космолога Мартин Рийз човекът изобщо не е интересен за другите живи същества. Поради това той предсказва, че няма да дойде извънземно с научни цели, а ще бъде изпратен космически автономен кораб.

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар