Заместничката на Иванчева пишела европроектите на известна компания, прякорът й бил Биляна Лапачката

Зам.-кметицата на „Младост” Биляна Петрова, която беше показно арестувана заедно с шефката си Десислава Иванчева, е била специалист в писането на европроекти. Това пише „Уикенд”, позовавайки се на отлично запознати с биографията й.

Нейна фирма, която и сега продължава да работи успешно, от години изготвяла проектите, с които получава евросубсидии известната компания „Пършевица” на бизнесмена Димитър Зоров.Биляна Петрова натрупала опит в изготвянето на документите, докато работела в Министерство на земеделието. Дълги години там посветила точно на еврофинансирането и покрай това натрупала и клиенти за проспериращата си частна фирма. Прякорът и в Министерство на земеделието бил Лапачката. В тази държавна служба направила първите си стъпки в корупционните сфери.

Преди да се посвети на печелившия бизнес, в който се въртят големите пари през последните години, Биляна Петрова работила в козметичната компания. Иначе тя е завършила международни икономически отношения, а след това специализирала в Румъния.

Според източниците на седмичника, двете с Десислава Иванчева са близки не само от протестите за зеления „Младост”, но и защото апартаментите им били в съседство в квартала. Покрай периода, в която работела в козметична фирма, тя се сближила с Иванчева.

Братът на Бояна Петрова – Елин Христов е високопоставен служител в Световната здравна организация на ООН в Женева. Неговата съпруга Светла пък е одитор с висок международен ранг. Дълги години семейството работило в структурите на Евросъюза в Брюксел. След това Елин Христов спечелил конкурс в Световната здравна организация и се пренесли край Женевското езеро.

Източник: blitz.bg

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар