Интернет блогът „Show Legend“, който е основан от професионални аналитици, използва материалите от обявения в началото на седмицата скандал с уредени мачове в тениса, сравнявайки ги със своите собствени наблюдения върху динамиката на залозите по време на мачове.

Така се стигна до публикуването на 15 имена на тенисисти, които са участвали в съмнителни мачове. Най-известният от посочените е Лейтън Хюит, шампион от Ю Ес Оупън 2001 и „Уимбълдън“ 2002. Останалите също са известни за феновете на тениса.

„Това, което направихме е, че разкрихме имената, които бяха скрити от обществеността. Това не означава, че тези тенисисти са участвали в уговорени мачове, а че на техните срещи е имало съмнения заради големия брой залози за определен изход“, обявиха от сайта.

ИМЕНАТА НА ТЕНИСИСТИТЕ
Игор Андреев, Теймураз Габашвили, Александр Богомолов (и тримата от Русия), Лукаш Лацко (Словакия), Иван Додиг (Хърватия), Андрей Голубев (Казахстан), Хуан Игнасио Чела (Аржентина), Матю Ебдън, Ллейтън Хюит (двамата от Австралия), Ян Хайек (Чехия), Алберт Монтанес, Даниел Химено-Травер (двамата от Испания), Янко Типсаревич (Сърбия), Майкъл Ръсел (САЩ) и Денис Истомин (Узбекистан).