Заловиха циганина – изрод, изнасилил 55 годишна жена във Варна!

Изнасилвачът от Варна е заловен, съобщи „24 часа“.

За бруталната гавра с 55-годишна жена е арестуван 27-годишен циганин. Той е с богато досие, пълно с разнородни престъпления.

До ареста на изрода се стигна, след като той оставил генетичен материал по тялото на жената. Още вчера полицията знаеше кой е изнасилвача, но той се укриваше.

Престъпникът имал няколко присъди. Според полицаи изнасилването е било планирано. Циганинът я издебнал да върви сама по ул. „Струга“ в града и я нападнал в гръб. Замъкнал я в храстите и запушил устата ѝ, за да не вика, след което разкъсал дрехите ѝ. Жената се съпротивлявала, а циганинът използвал сила, от което тя получила големи синини.

Докато се борила, жертвата успяла да види лицето на нападателя добре.

В медицинския документ от прегледа ѝ пише, че тя има охлузвания и кръвонасядания във влагалището. Кожата на гърба ѝ е издрана в областта на прешлените.

При освидетелстването на пострадалата медиците намерили епителни клетки, които подложили на изследване. Оказало се, че по тялото ѝ има и следи от У-хромозомата, която отговаря за мъжкия пол. Така полицаите бързо разбрали кой е извратенякът. След като го заловят, ще се провери и дали по него има ДНК от жертвата.

Първоначално от полицията се надяваха да стигнат до извършителя чрез фоторобот, тъй като дала много подробно описание на изнасилвача си. ДНК-то, което намерили по тялото ѝ, обаче значително улеснило работата на разследващите.

Първоначално за изнасилването бяха арестувани 10 души, по-късно броят им нарасна до 19. Те обаче бяха освободени.

Хората в района на ул. „Струга“ във Варна избягваха да говорят за случая. Момиче на 19 г. направо отказа коментар, защото я било страх от ответна реакция.

Други съзират връзка със съседния ромски кв. „Победа“, където имало много лежали във варненския затвор.

Акцията срещу роми в Каменар във вторник около 14 часа е заради тяхна хулиганска проява. Един от тях ударил с камък шофьор на боклукчийски камион и му причинил средна телесна повреда, казаха от районната прокуратура във Варна.

„Случаят в Каменар няма нищо общо с разследването за изнасилената жена на улица „Струга“ във Варна.“, каза за „24 часа“ прокурор Искра Манолова.

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар