Прокуратура Следствие Мобилен център

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство, в хода на което към наказателна отговорност са привлечени А. Илиев, на 50 години и Н. Асенова, на 21 години, за това, че:

1.На  22. 11. 2018 г.  в гр. София, ж.к. „Банишора“, в градинка на междублоково пространство, в съучастие, като извършители, са отнели  чужди движими вещи –   чантичка, съдържаща  портфейл със сумата от 50 евро и 80 долара,   както и мобилен телефон марка “LG“, от владението на  чуждата гражданка Р., с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и заплашване – Илиев насочил нож към нея и я ударил по лицето, докато Асенова  й  взела вещите. Това представлява престъпление по чл. 198, ал. 1, пр. 1 и пр.2, вр. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

2.На същата дата и място, Илиев се съвкупил с Р., като употребил за това сила – натиснал я по главата и я дърпал за косата. Престъпление по чл.152, ал.1, т.2 от НК

  15 години за изнасилвач на малолетна

Илиев е осъждан (за престъпления против собствеността), а Асенова е с чисто съдебно минало. Предвид високата обществена опасност на деянията, прокурорът е постановил задържането на обвиняемите за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането им в сградата на СРС на 24.11.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.