Марихуана

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора  съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Павел П.,на 28 г., привлечен като обвиняем за това, че  управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества, установено по надлежния ред, като деянието е извършено повторно – престъпление по чл.343б,ал.4 във връзка с ал.3 във връзка с чл.28,ал.1 от Наказателния кодекс и за това, че без надлежно разрешително държал високорисково наркотично вещество – марихуана – престъпление по чл.354а,ал.3,т.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Павел П. бързо производство е установено, че на 30 март 2017 г. в гр. Стара Загора той е управлявал лек автомобил, марка БМВ, след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. Обвиняемият е бил спрян за проверка от полицейски служители за извършени други нарушения по Закона за движение по пътищата.След извършен обиск и изземване у Павел П. била открита тревиста маса, която при проведен полеви наркотест реагирала на марихуана.

  Тарашиха жилищата на трима дилъри във Варна, иззети са амфетамини и трева

Обвиняемият е осъждан за държане на наркотични вещества и за шофиране след употреба на наркотици. Деянието, на 30 март 2017 г., Павел П. е извършил в изпитателния срок на предходно осъждане. Спрямо Павел П. е налице и второ неприключило наказателно производство по чл.296 от Наказателния кодекс – за осуетяване изпълнението на съдебно решение.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Павел П. е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Павел П. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.