Започва захлаждане

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. Това съобщават от НИМХ.

След обяд от запад облачността ще се увеличава и ще започнат валежи от дъжд. До вечерта ще са повсеместни, а на места в Западна България количествата ще са значителни.

Преди обяд в източната половина от страната ще духа до умерен южен вятър и там температурите ще са по-високи. На запад ще е почти тихо, но привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.

Максималните температури ще са от 10-13 градуса в Северозападна България до 17-19 градуса на изток.

В планините времето ще бъде динамично. След обяд облачността ще се увеличава и в масивите от Западна България ще започнат валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг. До вечерта ще завали и на изток. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад, но привечер ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра - около 4, но привечер бързо ще се понижат. През нощта срещу събота в планините от западната половина на страната границата на снеговалежа ще се понижи значително и дъждът ще премине в сняг. Количествата ще са значителни и в комбинация с бурния вятър ще има условия за виелици.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, временно силен вятър, предимно от юг, но до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Привечер облачността ще се увеличава и вплътнява и до полунощ на много места ще превали дъжд. Максимални температури: 14-16 градуса. Температурата на морската вода е от 10 градуса по северното крайбрежие до 16 градуса по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане значително ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар