Какво ще бъде времето през новата седмица

През първия ден ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минимални температури - между 11° и 16°, максимални - от 22° до 27°.

Във вторник сутринта на места ще е с ниска слоеста облачност или мъгла. По-късно ще има променлива облачност, предимно средна и висока. Вятърът ще е предимно слаб от юг-югоизток. Температурите ще останат почти без промяна.

В сряда от запад ще се заоблачи и на отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се обърне от запад-северозапад и временно ще се усили. Ще проникне по-хладен въздух и максималните температури ще се понижат с 2-3 градуса.

През следващото денонощие ще преобладава облачно време, с валежи от дъжд. Дневните температури чувствително ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 13° и 18°.

В петък сутринта ще е почти тихо, на места мъгливо или с ниска слоеста облачност. По-късно вятърът ще се ориентира и до края на седмицата ще е от южна четвърт, слаб до умерен, на места временно силен. Ще има променлива облачност, предимно средна и висока, без валежи.

Постепенно ще се затопли и в неделя преобладаващите минимални ще са от 13° до 18°, а максималните- между 20° и 25°.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар