Воденият от Ваня Соколов тим поднесе изненадата на кръга, след като надигра ЦСКА в София

Женският отбор на Бургас 2007 (Бургас), който е новак в първенството си направи най-добрия коледен подарък, след като надигра с 3:2 (25:14, 16:25, 18:25, 25:20, 15:11) ЦСКА насред София.

Така Бургас записа четвъртата си победа от началото на сезона и вече има 11 точки, което отрежда на тима пето място във временното класиране преди останалите срещи от девети кръг. ЦСКА остава на трета позиция, но ще трябва да се надява на победа на Марица в Казанлък, за да зимува на това място.

Първоначално домакините от ЦСКА натрупаха преднина, но постепенно съперничките им навлизаха в ритъм, а дълга серия от сервиси на капитанката им Диана Филипова даде аванс от 21:11 (!) за Бургас. Преднина, която се оказа достатъчно за момичетата на Ваня Соколова, за да поведат с 1:0 след 25:14.

По подобие на първия гейм, във втория отново състезателките на ЦСКА поведоха в началото. Волейболистките от Бургас отново се опитаха да се върнат, като затрудняваха максимално съперничките си. В края обаче като че ли силите им привършиха и ЦСКА успя да изравни след 25:16.

В третата част Бургас поведе с 5:1, но волейболистките на ЦСКА успяха бързо да наваксат и постепенно да обърнат хода на гейма, за да го спечелят след 25:18.

В четвъртия гейм Бургас поведе с 3:0, но постепенно (за пореден път в този мач) ЦСКА навакса изоставането и при първото техническо прекъсване поведе с 8:7. Гостенките от Бургас не се предаваха и отново поведоха – този път с 13:8. Те дори увеличиха преднината си на 20:12. Въпреки опитите на Силвия Кьосева да затрудни съперника със сервис, Бургас направи 25:20 и вкара мача в тайбрек.

Волейболистките на Бургас започнаха вихрено в решителната част и успяха да запазят преднината си, за да ликуват със сладката победа.
Стартови състави

ЦСКА: Полина Нейкова – Ралина Дошкова, Силвия Кьосева (капитан) – Ивета Станчулова, Симона Димитрова – Мадлен Рашева, Славена Никова (либеро);

Бургас 07: Лора Илиева, Даниела Иванова, Виктория Викторова, Мирослава Кьосева, Диана Филипова (капитан), Янита Николова, Поля Светозарова (либеро);