Досегашният капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов беше определен за „Мъж на годината 2015“ в анкетата на „Дарик радио“.

Актьорът Камен Донев зае второто място, а предприемачът Ивайло Пенчев стана трети.

Миналата година приза получи учителят по физика Теодосий Теодосиев.

Николов е третият волейболист, който взима наградата за последните осем години. През 2008 г. беше отличен Пламен Константинов, а две по-късно – Матей Казийски.

Спортистите традиционно са сред най-награждаваните в конкурса. В цялата му 25-годишна история общо девет пъти състезатели са печелили приза. Откакто „Дарик“ е организатор от 2008 г., извън волейболистите са били избирани още Димитър Бербатов (2009) и Кубрат Пулев (2013).

Миналото лято 38-годишният Николов се завърна по принуда в националния отбор по волейбол, заради контузията на играещия на същия пост Цветан Соколов. Диагоналът пое отговорността и игра на много високо ниво на европейското, като имаше голям принос за достигането до четвъртото място.

Веднага след турнира Николов обяви началото на своя школа. Успоредно с това в „Лион“ той кара последния състезателен сезон в кариерата си, а в същото време ръководи и „Левски Боол“.

Силното му представяне на Евроволей 2015 му помогна да влезе в тройката в анкетата „Спортист на годината“.

В категория „Мис тв чар“ беше отличена водещата на новините на „Нова телевизия“ Марина Цекова. Актьорът Стефан Данаилов взе приза „Легенда“.