pensii

Заради предстоящите великденски празници изплащането на пенсиите през месец април ще започне на 6 април (четвъртък) и ще приключи на 20 април (четвъртък), съобщи НОИ.

Заедно с пенсиите за месец април на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях е в размер до 314.00 лв. включително, ще бъде изплатена еднократна допълнителна сума в размер на 40.00 лв. съгласно ПМС № 47/08.03.2017 г.

Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще бъде извършено съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка пощенска станция.

Преводите на сумите за априлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 6 април 2017 г.

По-рано този месец ще бъдат изплатени и обезщетенията за безработица. Лицата ще ги получат по банковите си сметки на 13 април.

Непроменен остава графикът за изплащане на обезщетенията за болест и майчинство, които се превеждат от НОИ всеки вторник и четвъртък на месеца.

  Нови скандални промени: Ден по-ранно пенсиониране сваля пенсията

източник:кросс