Великден работилница Списание Камбанка

На 25.04. (Велики четвъртък) от 17 до 19.00 ч. в залата на неделното училище при храм „Св. Атанасий” във Варна ще има „Великденска работилница”.  В нея деца от школите по изкуства и неделното училище при храма ще боядисват яйца и изработват великденски картички. Те ще бъдат раздадени на нуждаещите се и социално слабите хора, за които се грижи от години енорията.

Инициативата е на църковното настоятелство. Тя има за цел повече деца да разберат какво празнуваме и същевременно да насърчи трудолюбието и милосърдието при малчуганите.

Ще бъдат подсигурени яйца, бои и материали за детската работилница

Събитието е отворено за всички деца от града.

храм „Св. Атанасий“ – Варна, ул.”Граф Игнатиев”19, тел. 052 639 716

Междувременно, от печат излязоха новите празнични броеве на списанията „Амвон” и „Камбанка”.  На страниците на детското списание „Камбанка” малките читатели ще имат възможност да се потопят в атмосферата на празника Възкресение Христово, ще научат интересни и поучителни истории от публикуваните разкази и приказки, ще се запознаят и с илюстрованото житие на св. Прокопий Варненски, живота и делото на Иларион Макариополски. Библейски разкази, молитви, занимателни, мисловни задачи и игри очакват  малчуганите в изданието.

  Папа Франциск с вдъхновяващи думи за вярата

В списание „Амвон” са отпечатани разнообразни теми свързани със семейството, възпитанието на децата, християнския живот, духовното израстване, поглед към обществени и социални проблеми през очите на християнската вяра. Читателите ще открият и текстове с богословско съдържание, истории от живота на близки до нашето време праведници, лични преживявания, поучения от святи подвижници, въпроси свързани с вярата и науката, с психологията, със Свещеното Писание и др.

Списанията излизат с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Издават се от варненския храм „Св. Атанасий” и се разпространяват безплатно.