Васко Василев свири по улиците на Токио

Васко Василев зарадва Токио с живо изпълнение на цигулка по улиците на японската столица. Българският музикант отишъл на голяма пешеходна пътека и започнал да свири на легендарната си 300-годишна цигулка "Амати“, докато хората пресичали.

Васко направил бързо, но виртуозно изпълнение. Кадри от него пусна самият той в социалните мрежи. Снимките са направени в токийския район Тайто, известен с гигантските си корпорации, музеи, галерии и традиционни къщички.

Спонтанни представления на живо пред множество хора Васко Василев направил още във Валенсия, Милано, Лондон, София, Видин, Враца и други градове. Те са документирани от телевизионни камери, казаха от екипа на цигуларя пред "Телеграф“.

Преди дни музикантът показа как се радва на живота и племенниците си в английска ферма, където се снима заедно с понита, магарета джуджета, камили и колоритни прасета.

Междувременно стана ясно, че Васко Василев е планирал 18 последователни концерта у нас през есента. Турнето на виртуоза започва на 5 ноември в София и завършва на 25 ноември във Велико Търново. Между тях са Плевен, Русе, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Димитровград, Стара Загора, Асеновград, Пловдив, Пазарджик, Панагюрище, Дупница, Благоевград, Сандански и Гоце Делчев, а билетите вече са в продажба. Цените в София са между 40 и 120 лв., а в провинцията са предимно от 40 до 60 лв.Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар