За нова опасна мода или игра сред децата съобщава варненка в групата „Виждам те КАТ-Варна“, четем в  Varna24.bg

Ето какво споделя дамата за преживяния лично от нея стрес:

„Искам да споделя и предупредя шофьорите във Варна за новата опасна мода при децата. Днес я преживях и тъй като не бях наясно какво ме очаква, бях шокирана. Може би, когато човек е запознат предварително за какво става въпрос, ще е по-адекватен в реакциите си от мен.

Две деца момчета, на видима възраст между 10-12 години, с маски на лицата застават пред колата, така че да спреш колата, отварят десните врати, започват да говорят несвързани глупости, правят се на батки, пипат по копчетата на колата – отварят затварят прозорци и др. Предполагам, че спират само жени, които са сами в колите. Преди това, пред мен имаше спряла кола и тези деца се бяха подпрели на вратите й – мислех че някой си взема или води децата на училище. Това се случи на малките улички зад училище „Стефан Караджа“. След като предната кола потегли и аз естествено потеглих. Тогава двамата пикльовци ми застанаха пред колата.

Не зная дали го правят с цел шега или с цел кражба, но тъй като аз си дръпнах чантата преди малкия да успее да отвори изцяло вратата, а на задната седалка нямаше нищо оставено, нямаше какво да вземат и затова се правеха на интересни.

С този пост отправям и апел към всички родители: „Моля Ви, обръщайте внимание на децата си и говорете с тях, как си изкарват времето докато вие сте на работа. Ясно е че всички сме ангажирани, но това не е оправдание да отглеждаме безотговорно и просташко поколение. Да не говорим, че ако някой шофьор е разсеян в момента може да станат и плачевни инциденти.

Подаден е сигнал на 112.