За нов, пълен абсурд в родното здравеопазване алармира Красимир Ангелов от Варна в профила си в социалната мрежа.  Пореден хаос или недоразумение? Къде и как стои нашето здравеопазване? Отговори на тези въпроси ще се търсят … за пореден път.

Публикуваме писмото без редакторска намеса.

С възмущение изпратих това писмо-жалба до Министерството на здравеопазването, БТВ, Пациентската организация и Здравната каса. Може да няма отзвук, но мнението ми е, че трябва да сме непримирими и да отстояваме гражданските си права!

Уважаеми Министър Ананиев,
Уважаеми господа,
Казвам се Красимир Николов Ангелов
Живея в Гр. Варна

Искам да ви опиша един случай, който( не е за корупция), но който дълбоко ме възмути.

На 8.03.2019 г нашият роднина Димитър Илиев Великов беше приет по спешност, първо в отделението по кардиология и впоследствие прехвърлен във Втора хирургия на МБАЛ Св Анна Варна.

С изключение на кратката информация в деня на приемане,дадена от лекар който не се представи ,ние неговите роднини така и не успяхме да получим никаква информация за диагнозата,курса на лечение и тн през целия период на лечение.Нашите въпроси бяха посрещани от надрундени студени лица,остри неучтиви отговори или с други думи с абсолютно бездушие.През петте дни на предстой на пациента отвсякъде прозираше липса на организация и лошо отношение към пациенти и близките им.В деня на изписване на пациента беше казано да е готов в 10 ч(той е трудноподвижен) и ние близките му бяхме точни в указания час,но бяхме буквално изгонени с думите елате след 2 часа.Отношението на персонала беше под всяка критика и в никакъв случай любезно и културно.
Господа,

  Кирил Домусчиев е новият собственик на Нова телевизия?

Пише ви гражданин ,който 12 години е живял в Сингапур и искам да ви кажа, че сме на светлинни години от това което трябва да е здравеопазването в България) и в частност разбира се това отделение и болница. Не искам да правя обобщения и аз не принизявам труда на добрите лекари и персонал ,но бездушието,лошото отношение и организация създават усещането у нас гражданите, че нещата са непоправими. Зная че ще се оправдаете с ниските заплати и пари за здравеопазване ,но аз няма да се съглася с вас.Културата на обслужване и отношението са неща от които трябва да започнете в така наречената реформа.Ако не можете да го постигнете и не създадете условия за непримиримост към бездушието и комерсиалното отношение в лечебните заведения,то просто сте безсилен и не сте си на мястото.

Прилагам няколко снимки, не за да съм интересен, а защото те показват къде и как стои нашето здравеопазване.

Приложените снимки са просто белег на ниската организация.

  Баба Марта дойде! Как празнуваме и от къде произлиза традицията?