На 21 февруари във Варна ще се проведе най-голямото международно изложение „Световно образование“.

От 11.00 до 18, 00 часа в хотел хотел „Черно море“ ще се проведе най-голямото международно консултантско изложение „Световно образование“ с участието на представители на образователни институции и водещи консултанти от чужбина. Ще бъдат предостави безплатни консултации за образование в дестинации като Великобритания и Нидерландия, Швейцария, Германия и Австрия; Италия и Испания, Франция и Белгия, Дания и Швеция; САЩ и Канада.

„Какви са новите условия за прием? Има ли ограничения в кандидатстването? Накъде след Brexit? Къде мога да уча на английски? Колко ще ми струва?…“ Това са само част от задаваните въпроси от ученици и родители във всяко от изданията на международното изложение „Световно образование“. Въпросите и вълненията остават едни и същи във времето, но отговорите са различни, обясняват професионалните консултанти от „Интеграл“ – организатор на „Световно образование“. И това е нормално след като образованието е част от държавната политика на всяка държава, а тези политики непрекъснато се менят.

ПРОГРАМАТА

-Късен прием в британски ВУЗ при гарантирано кредитиране след Brexit – последен шанс за варненските ученици;

-Нидерландия с нови условия и изисквания за прием във водещи специалности – какво да знаем за успешно кандидатстване в „страната на лалетата“;

-Университетът „ковачница“ на кадри за гиганта Филипс с интерес към варненските кандидати;

-Висше на английски език в Испания – нови предложения за българи ;

-Най-добрите средни училища в Европа със стипендии за даровити варненски деца;

-Нов семинар само за родители – проблемни зони при ранното профилиране на ученика;„подводни камъни“ в новата образователна реформа и как да направи стратегия за избор на професия?!

Международното изложение „Световно образование“ се посещава всяка година от стотици варненски семейства и ученици, които получават актуална информация за промени в изисквания и сроковете за кандидатстване, консултации за успешен прием и нови специалности и програми, според възрастта и интересите на детето.