Еротика

Властите в американския щат Юта обявиха порнографията за опасност за здравето на населението. Както обясни губернаторът стъпката е предприета, за да бъдат защитени семейството и младежта, съобщава Дарик.

Законопроектът в щата, 63% от чието население са мормони, не забранява порнографията, но изисква засилване на мерките за предотвратяване въздействието на порнографията и наркоманията. Група активисти, отстояващи интересите на „индустрията за възрастни“, отправи критики към инициативата на властите, като я определи като закон със старомоден морал.

Законопроектът гласи, че порнографията трови сексуалното общуване в обществото и води до хиперсексуалност юношите и даже децата в предпубертетна възраст. Авторите на предложението изискват промяна на социалната политика и политиката в областта на образованието, методите на профилактика и изследвания, но не казват конкретно по какъв начин следва да бъдат осъществени тези промени.

Губернаторът Гари Хърбърт подписа законопроекта. Според неговата преценка разпространението на порнографията сред обществото е зашеметяващо.

Според проучване, извършено през 2009 г., сред американските щати Юта е начело по ползващите порнографски материали през интернет.

  Пастата за зъби укрепва и поддържа ноктите