Румъния - протести

Протест в София пред румънското посолство се организира в неделя (5-ти февруари) в знак на солидарност с гражданите на Румъния.

За целта е направена и фейсбук група в България – „Солидарност с протестиращите в Румъния“, съобщи телевизия „Nasul.tv“. Групата призовава желаещите да се присъединят към протеста в неделя от 17:00 до 20:00 през посолство на Румъния в София, улица Mihai Eminescu Blv. no. 4.

Ето и текста във фейсбук групата: „Ако Румъния направи крачка назад в борбата с корупцията, това би било много лош знак и за България. В последните години успехите на Румъния са една от малкото надежди, че е възможно и на тези географски ширини да функционира правова държава. Неслучайно крепителите на статуквото в България изтръпват всеки път, щом се спомене за правосъдието в Румъния. Затова е и толкова важно румънският народ да успее и да докаже, че извоюваното през последните години е необратимо. Елате да подкрепим румънци, живеещи в София, които организират демонстрация в знак на солидарност с гражданските протести в родината си. Демонстрацията е мирна, носете български, румънски и европейски знамена, както и плакати на български, румънски или английски“.

  Чиновник нарече майки на деца с увреждания "кухи лейки" и… го уволниха

източник: будилник