В Щатите и Германия и с гей версия на „Ергенът“

Едва ли остана човек в България, който да не е чувал за „Ергенът“. Хитовото риалити, което се снима вече 20 години в Щатите, излъчи своите първи епизоди у нас тази пролет и наскоро бе подновено за втори сезон. 

Това предизвика много спекулации – както за това кой ще участва в новия сезон на риалитито, така и относно потенциалното разширение на франчайза. Благодарение на главоломния си успех, „Ергенът“ вдъхновява много различни адаптации по света. В десетки държави например се излъчва шоуто The Bachelorette (груб превод на български – „Момата“) – риалити, в което 22 мъже се борят за сърцето на избрана дама. По-скорошен, но не по малко успешен е и форматът „Принц Чарминг“, където хомосексуални мъже опитват да спечелят любовта на желан ерген. 

„Принц Чарминг“ за пръв път се излъчва в Щатите през 2016, но бива спрян само след един сезон. Предаването се завръща през 2019 в Германия, когато немската телевизия RTL+ продуцира тяхна версия и достига рекордни рейтинги. Година по-късно шоуто започва да се излъчва и в Холандия, като и немската, и холандската версия снимат нови сезони до днес.

Всъщност, форматът „Принц Чарминг“ е толкова успешен, че от 2021 насам в Германия върви и „Принцеса Чарминг“ – предаване, където хомосексуални жени и non-binary (неопределящи се с нито един от половете) хора се състезават за конкретна дама.  Интересното на „гей“ адаптациите на „Ергенът“ е начинът, по който интерпретират класически елементи от оригиналния формат. В „Принц Чарминг“, вместо рози, ергенът раздава на участниците вратовръзки, докато в „Принцеса Чарминг“ състезателките получават огърлици, пише каналът Vbox7.

В Германия са излъчени три сезона, като двойката, която риалитото е събрало през последната година, все още е заедно. Ето и тримата "Принц Чарминг", за чието сърце са се борили претендентите през годините в Германия. 

 


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар