Зима Пуловер

През следващото денонощие времето ще се задържи с разкъсана облачност, значителна над Западна България. През нощта вятърът ще отслабне, в много райони и стихне.

В понеделник в Дунавската равнина ще духа слаб запад-северозападен вятър. Минималните температури в повечето райони ще са между 3 и 8 градуса, а максималните стойности ще достигнат между 12 до 17 градуса, в северозападните райони отново по-ниски, в София – около 10 градуса.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава – ще бъде по-високо от средната за месеца.

В планините ще има разкъсана облачност, значителна над Рило-Родопската област. Ще духа слаб, по високите части умерен югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 м ще достигне около 9 градуса, на 2000 м – около 4 градуса.

Сняг Слънце Сфера

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. В следобедните часове ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ща са в интервал между 11 и 16 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

  В неделя слънчево, в понеделник облаци тук-таме

Във вторник над Дунавската равнина ще преобладава облачно и мъгливо време, на отделни места е възможно и да преръми. Над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, предимно висока. Вятърът ще бъде от изток, по-късно през деня в източните райони – от изток-североизток, и ще се усили. С него ще нахлува сравнително студен въздух и температурите ще започнат бързо да се понижават.

Планини Езеро Зима Пролет Сняг

В нощта срещу сряда от югозапад ще завали дъжд, в планините над 1000 м – сняг. В сряда превалявания от дъжд ще има в по-голямата част от страната, на повече места и повече като количество – в Южна България.

Източник: Дарик