Пеньо Пенев Горна Оряховица

Лекарите в специализираната турска клиника, които поеха лечението на горнооряховчанина Пеньо Пенев, страдащ от остра левкемия, извършиха необходимата животоспасяваща операция.

На 19 януари те направиха трансплантация на стволови клетки, а донор бе неговата сестра Силвия. Тя се прибра в Горна Оряховица в понеделник и бързо се възстановява от интервенцията. Пеньо продължава престоя си в лечебното заведение, тъй като е необходимо проследяване на състоянието му.

38-годишният мъж ще бъде под постоянен лекарски контрол следващите 100 дни. Нощувките обаче не се поемат от първоначалната платена сума от 200 000 лв., които бяха събрани чрез дарения на добри хора за по-малко от 2 месеца.

След изписването Пеньо се налага да отседне в хотел близо до болницата, а таксата му за престой възлиза на 50 долара за ден. Ето защо семейството продължава кампанията и отново стартира базари в Горна Оряховица и околността. Във фейсбук групата „Благотворителен базар за Пеньо“ хора търгуват лични вещи в полза на горнооряховчанина. / Г. ГЕОРГИЕВ, Вестник Борба

SMS с текст: DMS PENYO

на номер 17777

(на цена 1 лев – Мтел, Теленор и Виваком)

PAYPAL: PENYO.1979@ABV.BG

IBAN – BG96UBBS80021046000940
BIC – UBBSBGSF

титуляр – Пенка Пейчева Пенева
ОББ АД

Може да помогнете и във всички поставени дарителници в търговските обекти

Те вярват, че хубавото предстои!

DMS PENYO на номер 17 777

29.12.2017Искам да съобщя една прекрасна новина – на всички вас добри хора!Към днешна дата – 29.12.2017г. – парите за трансплантацията на Пеньо са събрани! Благодаря от негово име на всички Вас благодетели, които решихте да му помогнете в този тежък за него момент.Както много от Вас може би знаят, Пеньо замина точно на Коледа – 25ти декември на преглед в Турция, а снощи се прибраха в България. През първите дни на месец януари отново пътуват към болница Анадолу, за да започне вече самата трансплантация. Лекарите в Турция му дават много голям процент за успешно излекуване, но за целта Пеньо задължително трябва да остане там минумим 100 дни след процедурата! Трябва да е на максимум 1 час път от болницата, тъй като има риск в тези 100 дни за промяна в състоянието му и трябва да е под постоянен лекарски контрол. За съжаление, няма възможност да остане повече в болницата и ще трябва да бъде на настанен в хотел.Най-евтиния хотел, който може да се намери в Турция варира между 50-60 долара на ден. В тази цена влиза закуска и нощувка. Допълнително трябва да се осигурява обяд – към момента нямам информация, но е напълно вероятно Пеньо да трябва да бъде на специален хранителен режим. Трябва да се заплати за транспорт – автомобил, който при нужда веднага да може да го транпортира до болницата – това се осигурява от лечебното заведение, но се заплаща допълнително.В продължение на 6 месеца Пеньо ще бъде постоянно на лекарства, които също се заплащат отделно. Към момента не може да се кажа, каква точно сума, ще бъде още необходима за лечението му, но сами разбирате, че тя няма да е никак малка.Затова скъпи приятели – кампанията за Пеньо продължава. Тъй като от дарителската сметка не може да се заплаща нищо друго, освен самото лечение, при това след предварително направена точна оферта за необходимата сумата, събирането на средства ще продължи, по нормална банкова сметка на името на неговата съпруга Пенка.Знам, че веднага ще се намерят хора, които ще задават въпроси, как ще се следи отчетността на парите – ние се ангажираме, постоянно да даваме информация за набраните към момента средства, както и да се пазят всички документи за направените от тях разходи в Турция – за да бъде всичко ясно и точно и да няма дори сянка на съмнение, къде и как са изразходвани паричните средства. В случай на излишък – парите ще бъдат пренасочени към друга дарителска кампания, за да отидат за лечение на друг нуждаещ се.Тук ще напиша данните, на банковата сметка по която ще се набират от сега нататък средствата:Титуляр – ПЕНКА ПЕЙЧЕВА ПЕНЕВАIBAN – BG96UBBS80021046000940BIC – UBBSBGSFОББ АД – гр. Горна ОряховицаPaypal: penyo.1979@abv.bgБлагодарим Ви още един път на всички Вас добри хора! Весело посрещане на Новата година – да е здрава, да е мирна, да е щастлива новата 2018-та година…. и не забравяйте да правите добро! Пеньо има нужда от Вас, от вашата помощ и подкрепа!

Публикувахте от ДА ПОМОГНЕМ в 15 декември 2017 г.