гърция протести

снимка: big5

Не, не съм контра на нищо. И никога няма да бъда.

Гърция гори от няколко дни. Цяла Гърция застана зад тракторите на фермерите. Зад тях са леви, десни, ресторантьори, хотелиери, държавни служители, безработни. Всички са зад фермера с маслините, зад фермера с плодовете, зад фермера с трактора. Не защото го познават, не защото го обичат. А защото е един от тях и това което днес налагат на фермера, утре ще наложат и на ресторантьора и на хотелиера и на таксиджията. За това всички са зад фермерите с тракторите и криваците.

Поглеждам към София. За днес се организира Луков марш.

Така де, ама веднага някакви леви организираха и контра протест срещу Луков марш.

Протест и контрапротест. Работещата схема на властта. Евтини сме  нали. Фашисти били тези с факлите. Фашизъм, комунизъм…каква е разликата? Май няма. Но това е друга тема.

Мисълта ми е за контрите. Контрите в обществото ни , умело манипулирани от властта. Контрите които протестират срещу протеста/как само звучи а/ , щото видите ли едно шествие за два часа им нарушавало спокойствието и правото да преминават през Лъвов мост примерно. Помня протест на нашите фермери преди години. Стояха им тракторите на околовръстното и медиите ни заливаха , как не ги пускат по централните улици за да можем необезпокоявано да си ходим на работа. И ние се радвахме…че можем да ходим на работа без да попаднем на запушено от комбайна кръстовище.

  Европол планира да изпрати 200 офицери от антитерористичната си служба в Гърция

При гърците няма контри. Всички са едно. За това и пенсионерите им живеят със средна пенсия от 800 евро и се хранят в ресторанта, а не броят стотинките за кисело мляко.  А при нас всеки си има контра. В крайна сметка резултата е ясен. Контрирахме сами себе си. Разделено общество, неспособно да отстоява интереса си.

Контрихме полицаите, контрихме учителите, контрим Луков марш, контрихме КОЙ. Протест дори за запазване на Кара дере си имаше и  контра протест на протеста . Чудо невиждано. И се контрирахме!

Но пък си имаме надежда-поредното билетче с лотарийката закупено от Лафка.

И да , аз не съм контра. И никога няма да бъда. И не купувам от Лафка.

Ивайло Василев, ovarna.bg