ГЕРБ се нуждае от силен, а не от комплексиран партньор, заяви председателят на парламентарната група

ГЕРБ с нуждае от силен партньор, ГЕРБ не се нуждае от комплексиран партньор, за да бъде стабилна България. Това заяви председателят парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов от парламентарната трибуна.

Той нарече поведението на депутатите от РБ, които не гласуваха „лабораторни експерименти, чияето поведение в залата противоречи на риториката им и на това, което заявяват“.

Той се върна по дати към преговорите за промените в конституцията от старта им до днешното им финализиране с третото гласуване. Цветанов определи днешния ден като исторически, така нарече и деня през септември, когато ремонтът на основния закон събра 184 гласа. „Защо тогава всички бяха добри, а сега се питаме кой е лош и кой е добър?“, попита Цветанов, очевидно отправяйки въпроса си към Реформаторския блок.

Шефът на ПГ на ГЕРБ благодари на Радан Кънев, че е успял да проведе плодотворни преговори с лидера на ДПС Лютви Местан, както и на БСП, които застанаха зад част от тези промени, макар и в крайна сметка да гласуваха против ремонта на основния закон. И нарече направените промени в конституцията ново начало, нов старт на съдебната реформа.

Цветанов заяви, че исканията за оставки на правителството и съставянето на нов кабинет са „несъстоятелни“. И допълни, че такива експерименти са безсмислени, тъй като днешното управление е без алтернатива. Така заместникът на Борисов в партията коментира вчерашните изявления на Радан кънев за оставка на целия кабинет и съставяне на ново правителство в рамките на сегашния парламент и отново с РБ, съобщи Агенция Блиц