Цецка Цачева

„С промените, които направихме в Конституцията и НК, няма недосегаеми магистрати. И тримата големи – председателят на Върховният касационен съд, председателят на Върховния административен съд и главния прокурор подлежат на отчет пред Народното събрание. Бяха разширени контролните функции по отношение на тези магистрати“, заяви в студиото на „Здравей, България“ правосъдният министър Цецка Цачева, информира КРОСС.

По отношение на референдума:

„ГЕРБ слага на парламентарната маса темата с референдума по начина, по който са гласували хората. ГЕРБ ще изпълни тази своя заявка“, добави Цачева.

„Трябва всички заедно най-вече представителите на съдебната власт, да имаме диалог. Да снижим емоциите за сметка на разума. Това доверие на избирателите се оправдава с поемане на отговорности и работа, за да има конкретни резултати на местата, на които сме изпратени да работим“, каза още правосъдният министър Цецка Цачева.

„Ние имаме добри закони, които са хармонизирани с европейското законодателство. Проблемът при нас е как се изпълнява закона. Контролира ли се неговото изпълняване. По НПК и НК се работи по тях. НПК се работи усилено за неговото изменение“, коментира Цецка Цачева.

  Цветанов: Цецка Цачева е достойна и грижовна майка, предложение на Борисов