"Правец" пуска геймърски "звяр"

Геймърски лаптоп с впечатляващи параметри и скорост готвят от „Правец компютри“. Наскоро българската марка пусна първия си смартфон - "Правец 4+". Машината блести с технически параметри, които трудно можем да открием сред конфигурациите, предлагани в момента на пазара - 8-ядрен Intel процесор, 32 GB DDR4 RAM памет, 3 TB Solid state дискове, което е впечатляващо като скорост. Притежава IPS екран, който е с Full HD резолюция, с възможност за 4К. Лаптопът има отделна видео карта NvidiaGTX 970. Паметта е DDR4.

Суперкомпютърът ще с тегло 2 кг. Все още не е ясно каква ще е цената му и кога ще излезе на пазара, каза в интервю пред Economic.bg Бойко Вучев, собственик на „Правец компютри“. "Вече имаме прототип. Продуктът е готов, но ще го пуснем по-нататък", лаконичен бе той. "На този етап не можем да говорим за цена. Вероятно ще бъде скъп, но хората, които ще го използват, ще имат нещо уникално", обеща Вучев. Бърза справка в интернет показа, че подобни машини вървят по над 5000 долара.

"Целта ни беше да предоставим продукт за геймърите и хората, които искат да имат огромна изчислителна мощ в една чанта. Той е подходящ и за дизайнери и програмисти, защото компилира с впечатляваща скорост. Също така се съобразихме с клиентите на предишните ни модели и добавихме 5 нива на подсветка на клавиатурата", изтъкна Бойко Вучев. Трудно бихте си закупили такова нещо в момента, тъй като този тип машини не е разпространен, добави той.

За разлика от геймърската платформа, смартфонът на "Правец" е в масовия ценови клас и се предлага за 169 лв. Продуктът се радва на сериозен интерес. В компанията вече се получили предложения от мобилни оператори, но тепърва ще решават дали ще подписват договори.

"Трудно може да се намери мобилно устройство с такива параметри и на такава цена. Тя е ниска, защото се стремим да произведем по-голямо количество. Телефонът е общодостъпен", коментира Бойко Вучев.

"Правец 4+" е готов, но остават довършителни работи по гаранционните карти и комплектоването. От следващата седмица той ще бъде на пазара.

Източник: Kmeta.bg

Снимка: economic.bg
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар