Играта Cyberpunk 2077 на полскaта CD Projekt оглави класациите при дебюта си

Cyberpunk 2077, дългоочакваната игра на полския производител на видеоигри CD Projekt, оглави класацията на Steam на премиерата си в четвъртък след осем години в разработка и многократни забавяния на пускането.

Играта, която се развива в изключително подробен футуристичен град, където играчите възприемат перспективата от първо лице на персонализиран наемник извън закона, известен като V, включва и холивудския актьор Киану Рийвс като рокаджията Джони Силвърхенд.

Играта излиза на пазара в комент, когато хората, останали в домовете си поради пандемията, отново се насочиха към видеоигри, но новите заглавия са в недостиг, тъй като разработчиците се затрудняват да се придържат към установените графици.
 
"Cyberpynk 2077 излиза като голямо заглавие с не много конкуренция, така че наситина очакваме да бъде доста голямо събитие", каза Дейвид Коул, основател на изследователската фирма DFC Intelligence, пред "Ройтерс".

Анализаторът на Jefferies Лира Ли смята, че Cyberpunk, чиято цена е 66.40 долара за стандартна версия, може да продаде 33 милиона бройки от пускането си до края на 2021 година.

Очаква се играта да счупи рекордите, установени от хита на "Нинтендо" "Animal Crossing", която беше пусната през март и е продала 22.4 милиона бройки за последните две тримесечия.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар