Българин изобрети магнитен двигател за електромобили

Могат ли автомобилите и мотоциклетите да се движат без гориво? Могат, но как? Валери Митов е посветил пет години на изучаването на взаимодействието на магнитните полета. Той е изобретил технология, която може да влезе във всеки дом. И е абсолютно безплатна.

Какво точно представлява изобретението му и с какво е полезно?

„Магнитният двигател е с много сложна конструкция. Той работи благодарение на взаимодействието на магнитните полета. Използва мощността и енергията на постоянни магнити, за да зарежда акумулатори, от които може да се черпи енергия и да се използва, където и както пожелаем“, разказа Митов.

В момента магнитният двигател е с много големи размери. Ако обаче се конструира по-малък, ще може да се използва за всеки един електромобил, поясни той в предаването „ДНЕС“ на Bulgaria ON AIR.

„Изобретението ще зарежда акумулаторите на електромобилите. Ще можем да ги използваме, където пожелаем. Няма да се притесняваме, че ще трябва да спираме и да зареждаме батерии. В момента изминаваме 100 км и спираме да заредим“, заяви той.

Според Митов изобретението му ще предизвика революция в автомобилостроенето.

Технологията може да влезе във всеки един дом. По думите му чрез него може да се черпи и електроенергия.

„Говорим за възобновяема енергия, която не използва нито слънцето, нито вятъра. Това е бъдещето на възобновяемите източници. Спокойно може да влезе във всеки един дом, във всяко едно жилище“, подчерта отново той.

Валери Митов разказа и за проблемите, с които се е сблъскал по време на патентоването на изобретението си:

„Много интересно стана, защото получих доста сериозно предложение от Италия, в което се говореше за едни много хубави пари, които се очакваше да получа като възнаграждение. Оказа се обаче, че използват хитри вратички, с които се опитаха да откраднат изобретението ми. Естествено не се съгласих и не подписах договора“, каза той.
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар