AMD и Асошиейтед прес разработват технологии за Виртуалната реалност в журналистиката

AMD си сътрудничи с Асошиейтед прес (The Associated Press, АР) за изграждането на нов канал с изживявания от типа „Виртуална реалност“ (ВР) за журналистика от следващо поколение. В тази съвместна дейност AP ще използва графичните технологии AMD Radeon за рендериране на близки до живота ВР среди около новините и документалното съдържание, а AMD ще осигури хардуерните платформи, софтуерните средства и опита си в на ВР, в подкрепа на журналистическата дейност.

ВР журналистиката е нов етап в представянето на наистина грабващи новини, които ни поставят в сърцето на събитията, които оформят нашия свят. Като поставя зрителя в центъра на развитията, виртуалната реалност може да даде нови начини за конкретното място и момент сякаш той е поставен там. ВР журналистиката ще осигурява рядката възможност светът да се изживява сякаш отвътре.

“ВР може да помогне на хората да получат дълбоко изживяване на новините и документалистиката, да се почувстват сякаш те самите са на конкретното място,” каза Раджа Кодури, старши вицепрезидент и главен архитект на Radeon Technologies Group. “Технологията може да ни даде средствата да „бъдем на мястото на друг“, за по-дълбоко усещане и съчувствие. Асошиейтед прес е един от ползващите се с най-голямо доверие източници на независимо събиране на новини, и AMD е водещ иноватор в изчислителните и визуализационните технологии. AMD Radeon графиката има способността да осигури възможно най-реалистичните изживявания за аудиторията от цял свят, и заедно с АР ще работим за разширяването на глобалната ВР екосистема.”

Годината, в която ще се наслаждаваме на виртуалната реалност 2016 година се очаква да бъде годината, в която ВР ще присъства широко в живота. ВР оборудване за глава, както и хардуер и софтуер с ВР възможности ще бъдат достъпни по най-различни начини, както новите ВР изживявания с източник Асошиейтед прес. AMD Radeon графиката на база Graphics Core Next архитектура, и AMD LiquidVR средтаа за софтуерна разработка се очаква да осигурят зрелищни ВР визуални изживявания за емоционално и интелектуално ангажиране на аудиторията.

За AMD

В продължение на над 45 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности.

Източник: hardware.bg
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар