Нечувано унижение е преживял вчера по време на световното първенство президентът Румен Радев, разкриха очевидци на ПИК.

Държавният глава отишъл в ,,Арена Армеец“, за да се отърка в о славата на гимнастичките и да си направи поредния безплатен пиар, където са струпани камерите на журналистите.

Организаторите били предупредени от НСО за височайшата визита и настанили на първия ред Радев, но с това приключило вниманието към него.

Очакваните от президента овации, снимки, даване на автографи и среща с гимнастичките и хората от федерацията по художествена гимнастика така и не се състояли.

Най-неприятният удар по самочувствието му на важен държавник обаче било, че обикновените зрители в залата също не се впечатлили от присъствието му, а някои дори не го разпознали.

Така че никой не искал снимка и автограф с президента…

„Едва дочака да свърши състезанието, за да си тръгне тихомълком, след като видя, че интересът към присъствието му е нулев, даже от страна на спортните медии на събитието“, разкриха очевидци.

Унижението за Радев обаче станало още по-голямо няколко часа по-късно, когато президентът на федерацията Илияна Раева лично покани на премиера Бойко Борисов на официалния бал след голямата победа и няколко медала за нашите момичета.

Както първо ПИК съобщи всички с нетърпение дочакаха визитата, за да му благодарят за успехите, от които е част.

Момичетата от ансамбъла се снимаха и здрависаха с Борисов и изказаха признателност за организацията на световното, за която правителството специално отпусна 85% от финансирането и така провеждането му и медалите на гимнастичките станаха възможни.

Румен Радев се радва само на вниманието на екипа си, начело с шефа на кабинета му Иво Христов (вторият от ляво надясно).

Източник: Pik.bg