imageСветлинният визуален проект „Тайната градина“ ще оживи Алпинеума в Морската градина. Мултимедийната атракция ще започне в 21.00 часа на 15-и август, като част от празничната програма за Деня на Варна.
Проектът е комбинация от паралелни арт видеоинсталации, разположени върху и сред дърветата на Морската градина. Върху различни части на 12 близкостоящи дървета ще бъдат прожектирани предварително заснети лица, анимирани животни и абстрактни форми, които органично ще преливат в обектите. „Това е мащабна видеоинсталация от неголеми „оживени“ органични обекти, които не само се трансформират чрез видеото, а действат интерактивно – лицата се появяват, усмихват се на преминаващите, заговарят ги, преминават през различни емоционални състояния, отново изчезват, заменени от други форми, от време на време преминава някое диво животно или само сянката му“, обясниха организаторите.
Освен музикалния фон, специално създаден за събитието, всеки обект ще има собствено скрито в листата озвучаване, което ще бъде в синхрон с
конкретното видео. Така ще може и да се чува индивидуалния „глас“ на всеки обект. Въздействието на видеоинсталацията в нейната цялост ще бъде една оживяла магическа градина, сред която зрителите ще могат да се движат свободно и да остават пред всеки обект колкото искат.

  Днес - протест срещу високите сметки за ток във Варна