В Ню джърси стимулират ваксинацията с безплатна бира

Губернаторът на Ню Джърси Фил Мърфи обеща халба бира на всеки възрастен в щата, който си постави ваксина срещу коронавирус през май.

"Стартираме нашата програма за ваксини и бира, за да насърчим пълнолетните жители на Ню Джърси да се ваксинират. Всеки жител на Ню Джърси, който получи първа доза ваксина през май и донесе сертификат за ваксинация в партниращи на инициативата бирарии ще получи безплатно халба бира", написа губернаторът в Tуитър, прилагайки списък със заведения.

Не всички потребители на социалната мрежа подкрепиха това решение на властите. Някои изразиха съжаление заради намерението на властите да „подкупят“ жителите с алкохол. Други заявиха, че не биха посетили местата, подкрепящи инициативата на губернатора.
За това път най-големият фестивал на бирата в Мюнхен няма да се състои за втора поредна година. Това съобщи премиерът на германската провинция Бавария Маркус Зьодер, цитиран от Ройтерс и БТА.

До момента Германия е ваксинирала над 28 процента от населението си. С увеличаването на имунизациите и намаляването на инфекциите, страната се надява скоро да бъдат премахнати ограниченията, въведени през ноември и затегнати допълнително в края на миналата седмица. Въпреки това планираният от 18.09 до 3.10 Октоберфест няма да се проведе заради продължаващата пандемия.
Всяка година биреният фестивал привлича в Мюнхен около 6 милиона посетители, много от които пътуват от чужбина. Гостите седят на общи дълги маси, пият бира, хапват традиционни ястия като вурстове, гевреци или свински джолан, и слушат музика.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар