"The Sun": България е най-евтина за лятна почивка

Португалия и България са най-евтините възможности за почивка за семейства това лято. Това обяви "The Sun", правейки класация на топ дестинациите за ваканция според цените и харчовете на семействата, цитирани от "Стандарт". По този начин "The Sun" съветва британците къде най-добре да похарчат парите си.

Оказва се, че страната от Зеления списък Португалия е най-евтината дестинация, използваща еврото, като Алгарве излиза на върха, съобщи БЛИЦ, цитирайки "The Sun".

Португалският остров Мадейра попадна в челната десетка, докато Португалия беше и третата най-евтина от 46 горещи точки за почивка в света.

За четвърта поредна година най-евтината дестинация отново е Слънчев бряг в България. За да се определи най-евтината дестинация, докладът разглежда цената на следните общи разходи:

- Тристепенна вечеря за двама с вино

- Бутилка бира

- Чаша вино

- Кутия кока-кола

- Голяма бутилка вода

- Чаша кафе

- Слънцезащитен крем

- Препарат против насекоми

В българския курорт всичките осем варианта за харчене достигат само £ 28, а бутилка бира струва едва 47 пенса - по-евтино от кутия кока кола.

За сравнение, Португалия, макар и все още евтина, това достига 44 паунда. На второ място е Мармарис в Турция, където излиза £ 37.Най-скъпите места в Европа са Ница във Франция, където ще похарчите 94,71 паунда за същите неща, както и Пулия в Италия (93,67 паунда) и Корфу в Гърция (91,09 паунда).

Исландия, друга дестинация в зеления списък, е една от най-скъпите в списъка, като стига до огромните 130,34 британски лири. Най-лошата оферта е Абу Даби, където същите неща струват 159,01 британски лири.

Въпреки че България е най-евтиният вариант, тя за съжаление не е в Зеления списък, което означава, че британците ще трябва да се поставят под карантина за 10 дни, когато се връщат във Великобритания, пише "The Sun".Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар