Скоро може да има хапче на Pfizer срещу COVID-19

Експерименталното перорално лекарство на Pfizer за лечение на COVID-19 може да бъде на разположение скоро, заяви изпълнителният директор на компанията Алберт Бурла пред Делфийския икономически форум VI в Атина, съобщи в. „Катимерини”.

„Трябва да бъдем предпазливи до края на клиничните изпитвания, но доказателствата до момента са обнадеждаващи“, каза той.

Бурла обясни, че веществото, върху което компанията работи, досега е доказано, че убива вируса и е много безопасно. Той добави обаче, че всички заключения за безопасност относно веществото ще бъдат налични след лятото.

Що се отнася до ваксината срещу COVID-19, разработена с немския производител на лекарства BioNTech, той каза, че вярва, че ще е необходима трета доза в рамките на 8 до 12 месеца след втората доза.

Предлагането на имунитет от ваксината Pfizer / BioNTech е най-малко шест месеца, добави той, отбелязвайки, че трябва да се дава повторна доза всяка година. Той също така каза, че досега ваксината е била в състояние да лекува всички възникващи мутации.

Източник: Радио Варна


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар