Резачка за пластмасови бутилки ги превръща във въжета (видео)

Какво правят хората с пластмасовите шишета от напитки? Тези, които четат „зелени“ сайтове, може би изобщо не използват такива, но ако не е така, вероятно ги изхвърлят разделно или търсят начин да ги използват повторно. Обичайно така се зараждат идеите, от шишета да се правят саксии за декоративната зеленина в дома, или пък да се вграждат в зидовете на новостроящи се къщи, с цел изолация, пише greentech.bg.

В този ред на мисли, едно интересно приложение е резачката за пластмасови шишета, която превръща старите бутилки в дълги и тънки ивици, подобни на въже. Като се има предвид здравината и еластичността на този вид пластмаса, това може би е нелош начин за повторно използване на материала.

Това просто устройство се състои от дървена дръжка с добре прикрито острие.

То може да разрязва старите бутилки на ивици.

Така всяка от тях се превръща в една непрекъсната лента от пластмаса, която след това може да се използва като „въже“ или като суровина за други приложения.

С малко нагряване пластмасата омеква и от нея могат да се приготвят всякакви красиви и практични вещи. Вижте това видео:

[embed]https://ksr-video.imgix.net/projects/2317456/video-637549-h264_high.mp4[/embed]  

В момента тече кампания за набиране на обществено финансиране за простото устройство. Вече са набрани над 100 000 евро, с които проектът многократно надминава първоначално заложената си цел. Очаква се първите доставки да тръгнат през юни 2016.
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар